Inspectoratul General al Poliției Române a informat marți, 20 iunie, prin Centrul Infotrafic  despre un accident rutier petrecut în aceeași zi în jurul orei 14:00 pe Autostrada Soarelui (A2) București-Constanța la kilometrul 54, în zona intersecției dintre A2 și A4 din apropierea localității Nicolae Bălcescu din județul Călărași. Trei persoane au fost rănite.

După cum relatează publicația Ziua de Constanța, șoferul unui autocamion care circula pe sensul de mers către Constanța a lovit glisiera mediană a autostrăzii, a pierdut controlul volanului din motive încă necunoscute și a intrat pe contrasens, unde a acroșat câteva autoturisme care circulau regulamentar pe sensul de mers către București.

- Continuarea după publicitate -

Pompierii militari de la ISU Călărași au ajuns primii la fața locului cu o autospecială de prim-ajutor și alta pentru descarcerare, apoi o ambulanță de la serviciul de urgențe medicale 112 pentru a asista medical persoanele rănite.

Traficul rutier a fost restricționat temporar pe banda a doua a sensului de mers către Constanța și pe ambele benzi ale direcției către București.

- Continuarea după publicitate -

Pe direcția către mare s-a format un ambuteiaj lung de 10 kilometri, majoritatea vehiculelor din coloană fiind TIR-uri care merg către portul Constanța.