Camionul condus de un șofer român în vârstă de 41 de ani, a fost oprit în după amiaza zilei de miercuri, 9 august, de polițiștii rutieri germani pe autostrada A14, la ieșirea Leipzig-Nord, în urma unui apel de urgență primit în jurul orei 14:30.

După cum relatează publicația Head Topics Deutschland, un alt participant la traficul de pe A14 a denunțat în apelul de urgență că mai multe persoane făceau cu mâna din semiremorca unui camion cu numere de înmatriculare românești care circula pe autostradă.

- Continuarea după publicitate -

Vehiculul a fost oprit ulterior de polițiști și direcționat către un loc de parcare situat la benzinăria din apropierea localității Taucha (landul Saxonia). Două persoane au încercat să fugă din remorcă, dar au fost prinse după scurt timp.

Sursă foto: Head Topics Deutschland

Semiremorca a fost verificată de polițiștii rutieri împreună cu oficialii Poliției Federale din Leipzig, care fuseseră alertați între timp. Polițiștii au găsit încă patru persoane în zona de încărcare.

Potrivit primelor cercetări, în semiremorcă se aflau patru bărbați cu vărste de 17, 23, 25 și 42 de ani și două femei cu vârste de 22 și 24 de ani, toți din Eritreea.

- Continuarea după publicitate -

Serviciul medical de urgență a fost chemat la fața locului pentru a verifica starea de sănătate a oamenilor din semiremorcă. Se pare că toți șase au urcat în camion în timpul unei pauze prelungite a a conaționalului nostru în drumul său prin Germania.

Momentul și locul în a avut loc îmbarcarea celor șase migranți, precum și eventuala implicare a altor persoane, fac în prezent obiectul unei anchete demarate de autoritățile saxone.