Polițiștii de frontieră din Arad au confiscat 845.000 de pachete de țigări în valoare de peste 2,2 milioane de euro în urma unei acțiuni desfășurate în zona lor de competență.

Pe data de 6 iunie, polițiștii au organizat o acțiune de prevenire și combatere a contrabandei în zona de competență a Punctului de Trecere a Frontierei Turnu. În jurul orei 02:00, ei au oprit pentru control un camion cu semiremorcă condus de un bărbat român în vârstă de 48 de ani pe comunicația Pecica – Arad.

- Continuarea după publicitate -

La controlul efectuat, au fost descoperite mai multe baxuri de țigări în semiremorcă.

Vehiculul și șoferul au fost duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu pentru verificări. La inventarierea bunurilor, s-a constatat că în colete se aflau 845.000 de pachete de țigări în valoare de peste 2.200.000 de euro.

- Continuarea după publicitate -

Acestea au fost confiscate pentru a fi folosite în continuarea anchetei. În acest caz, polițiștii de frontieră desfășoară investigații într-un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu scopul de a documenta întreaga activitate infracțională, iar la final vor fi luate măsurile legale necesare.