Autostrada A13 (Brenner) din Tirol (Austria) a fost închisă complet în zona de sud, în cursul după-amiezii de marți, 13 iunie, din cauza unui incendiu la un camion în apropierea localității Zenzenhof, lângă Innsbruck, potrivit publicației austriace TT.

Sursa foto: Kronen Zeitung

După câteva ore o bandă de mers a fost redeschisă, iar zona incendiului a fost curățată până în jurul orei 17:00, după care s-a procedat la redeschiderea tuturor benzilor, iar traficul pe A13 revenind la normal.

- Continuarea după publicitate -

Conform declarațiilor poliției rutiere austriece, camionul a luat foc în jurul orei 13:30. Conform Kronen Zeitung, conducătorul auto, un român în vârstă de 54 de ani, a auzit brusc o explozie puternică.

Camionul nu a mai putut fi controlat și a luat foc rapid în apropiere de următorul refugiu de urgență. Vehiculul ars a fost remorcat mai târziu în cursul după-amiezii.

- Continuarea după publicitate -

Din cauza acestui incendiu, traficul pe autostrada A12 (Inntal), în zona Wattens, fost oprit. Potrivit ÖAMTC (Clubul austriac de automobile, motociclete și turism), coloana de mașini de pe A13 s-a întins pe câțiva kilometri în perioada orelor de vârf, de la locul incidentului de lângă Zenzenhof și până la Wattens.

Deși circulația s-a reluat pe autostrada Brenner în timpul serii, șoferii de pe autostrada Inntal au trebuit să fie răbdători: din cauza manevrelor legate de blocarea A13, convoiul de vehicule a avut dificultăți în zonele joase, fiind blocat și ezitând în mișcare. Abia în jurul orei 19:30, traficul a început să se desfășoare normal.

Cauza incendiului este încă investigată de către poliție, conform solicitării făcute de TT. Șoferul camionului nu a fost rănit.

Pompierii voluntari din localitățile Mutters, Wilten, Igls, de la aeroportul din Innsbruck, precum și pompierii profesioniști din Innsbruck au fost mobilizați cu un total de 11 vehicule, împreună cu opt angajați ASFINAG (corporație publică austriacă care planifică, finanțează, construiește, întreține și colectează taxe pentru autostrăzile austriece), trei echipaje de poliție și echipe de salvare.

- Continuarea după publicitate -