La Punctele de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, polițiștii de frontieră români, împreună cu personalul Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat o inspecție asupra a două vehicule încărcate cu peste 22 de tone de deșeuri la intrare în România.

Datorită nerespectării cerințelor legale referitoare la transport, autoritățile de control vamal nu au permis acestor vehicule accesul în țară.

- Continuarea după publicitate -

În decursul ultimelor două zile, polițiștii de frontieră de la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat o verificare specifică asupra a două camioane conduse de doi șoferi români care transportau, conform documentelor de însoțire, deșeuri de la societăți comerciale din Ungaria pentru firme de reciclare din România.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au solicitat asistență din partea Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate joi, 8 iunie, s-a constatat că vehiculele erau încărcate cu un total de 22.107 kg de deșeuri, inclusiv materiale plastice, cauciuc și textile second-hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele legale necesare pentru importul acestor produse.

- Continuarea după publicitate -

Prin urmare, autoritățile de control la punctele de frontieră Borș II și Nădlac II nu au permis intrarea vehiculelor pe teritoriul României, iar deșeurile respective au fost returnate societăților comerciale expeditoare.