Un pensionar de 83 de ani din comuna Miclești (județul Vaslui) ar fi fost ucis de concubinul nepoatei sale, un bărbat de 67 de ani, după o ceartă izbucnită între cei doi pe fondul consumului de alcool, care a degenerat ulterior.

După cum relatează publicația Știrile PRO-TV, inculpatul ar fi încercat să ascundă crima, anunțând vecinii că l-ar fi găsit mort în casă pe pensionarul care până atunci nu dădea semne că ar fi pe moarte.

- Continuarea după publicitate -

După aceea, suspectul l-a pregătit de înmormântare și l-a transportat la biserica din localitate într-un sicriu, cu ajutorul unei remorci tractate de o motosăpătoare. Preotul însă a avut suspiciuni în ceea ce privește cauza decesului și a anunțat poliția.

Bătrânul locuia în comuna Miclești împreună cu nepoata sa și concubinul acesteia. Aflat sub influența alcoolului, suspectul de omor s-ar fi enervat pentru că pensionarul i-ar fi reproșat ceva și de aici ar fi pornit comiterea faptei.

„Vreo doi ani de zile a trăit numai cu pensia lui. Am înțeles că era băut. El a zis că glumește cu moșul, așa am auzit, că l-ar fi strâns de gât”, a declarat un consătean din localitate.

- Continuarea după publicitate -

Gluma s-a transformat în crimă atunci când bătrânul nu și-a mai revenit în simțiri, moment în care suspectul le-ar fi explicat vecinilor că, de fapt, ar fi fost vorba de o moarte naturală.

„A luat trei oameni, l-a scăldat, l-a pus în sicriu și apoi în remorcă la motosapă și l-a dus la casa parohială. Părintele nu l-a primit, i-a spus să aducă dovadă de ce a decedat”, a declarat un martor.

Alt localnic din comună a adăugat: „Părintele, fără document, nu primește. S-a sesizat și a anunțat poliția. Nu era violent, agresiv, pe consum de alcool a săvârșit fapta”.

Un alt localnic a filmat cum, aflat în drum spre casă după refuzul părintelui, suspectul a făcut un popas la cârciuma din sat. Iar sicriul cu cadavrul pensionarului l-a lăsat în drum. Filmarea a fost postată ulterior pe TikTok unde a devenit virală.

@mihaiif6 #asaceva ♬ sunet original – florinstoian61

- Continuarea după publicitate -

„Am fost la un mort care era mort. Nu avea urme pe corp de violență, nu, nu avea nimic. Niciodată nu am crezut așa ceva”, a mărturisit un localnic. În urma denunțului părintelui, trupul neînsuflețit al octogenarului a fost preluat de medicii legiști.

Ingrid Botezatu, purtător de cuvânt al Parchetului din Vaslui a declarat: „În urmă efectuării necropsiei, s-a constat că moartea acestei persoane a fost o moarte violentă. Au fost declanșate cercetări pentru omor”.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În prezent, singura susținătoare este partenera sa de viață, nepoata victimei. Dacă instanța îl va fi găsi vinovat, el riscă o pedeapsă ce poate ajunge la 20 de ani de închisoare.