Locuitorii orașului O Porriño, provincia Pontevedra din Spania, sunt în stare de șoc după moartea, joi, 6 iulie, a unui băiețel de numai doi ani, după ce mama lui a uitat de el și l-a lăsat timp de opt ore în mașina ei, într-o parcare, pe o vreme caniculară.

După cum relatează publicația spaniolă 20minutos, micuțul a murit după ce a stat opt ​​ore în mașina mamei sale, care ar fi uitat să-l lase la creșă și s-ar fi dus direct la serviciu. Alarma s-a declanșat când tatăl copilului a mers să-l ia de la creșă.

- Continuarea după publicitate -

În timpul zilei au fost temperaturi de peste 30°C, așa că ipoteza este că micuțul nu a suportat temperaturile din interiorul mașinii aflate sub directa bătaie a razelor solare și ar fi suferit o insolație severă în interiorul vehiculului.

Potrivit presei locale, pur și simplu mama nu a realizat că băiatul ei a rămas în vehicul până când a primit un telefon de la soţul care ajunsese la creșă și o întreba unde este copilul.

Când au ajuns în parcare, salvatorii au încercat să-l resusciteze pe băiețel dar fără succes. După aproximativ 15 minute a fost confirmat decesul micuțului. Garda Civilă spaniolă așteaptă rezultatul autopsiei și a deschis o anchetă în acest caz tragic.

- Continuarea după publicitate -

Vineri, 7 iulie, vecinii au păstrat un minut de reculegere în memoria victimei în fața Primăriei din localitate, unde steagurile au fost coborâte în bernă. Tăcerea a fost întreruptă de aplauze și multă emoție , mai ales din partea celor mai apropiați membri ai familiei.

În orașul O Porrino au fost decretate trei zile de doliu și au fost suspendate festivitățile sărbătorii Porrigalia.

Primarul orașului, Alejandro Lorenzo, a vorbit telefonic cu rudele victimei și a transmis că „este un moment foarte greu pentru ei” din cauza unui deces pe care l-a descris drept „tragic și trist”.

Starea de spirit a mamei micuțului a fost atât de gravă, încât deși aceasta a trebuit să depună mărturie în fața Gărzii Civile în cursul zilei de vineri, aceasta a fost amânată pentru luni, 10 iulie.

- Continuarea după publicitate -