Dr. Tracey St. Julian, medic la Southern Regional Medical Center din orașul american Riverdale (statul Georgia) este acuzat că ar fi folosit excesiv forța în timpul unei nașteri, ceea ce a dus la decapitarea unui nou-născut, potrivit publicației Yahoo!News.

În urma acestui tragic incident, părinții copilului, Jessica Ross și Treveon Isaiah Taylor Sr., împreună cu avocații lor, au anunțat miercuri, 9 august, într-o conferință de presă susținută în Atlanta (capitala statului Georgia), deschiderea unui proces de malpraxis împotriva medicului vinovat, precum și a spitalului unde s-a întâmplat tragedia.

- Continuarea după publicitate -

Southern Regional Medical Center este un spital situat în Riverdale, la aproximativ 20 de kilometri sud de Atlanta. Acolo s-a dus Jessica Ross să aducă pe lume primul ei copil.

Avocatul Cory Lynch, care îi reprezintă pe părinții îndurerați, a spus: „Evenimentul de a-și primi primul copil pe lume i-a umplut de entuziasm. Din păcate, aspirațiile lor au fost transformate într-o realitate de coșmar, agravată de presupusa mușamalizare orchestrată de Southern Regional Medical Center”.

Avocatul Lynch împreună cu părinții bebelușului decapitat

Încercările de a contacta cabinetul doctorului St. Julian au rămas fără răspuns, iar corespondența prin e-mail nu a fost returnată. La acea vreme, nu era clar dacă avea reprezentare legală.

- Continuarea după publicitate -

Southern Regional Medical Center a emis declarații cu privire la anumite constrângeri din cauza legilor de confidențialitate, care au împiedicat discuțiile despre tratamentele specifice ale pacienților.

Instituția medicală a respins toate acuzațiile, afirmându-și angajamentul de a oferi profesionalism și îngrijiri pline de compasiune acordate tuturor pacienților.

De asemenea, a transmis sincere condoleanțe familiilor afectate de pierderea nou-născutului, menținându-și însă poziția față de acuzațiile care I se aduc.

Mai mult, spitalul a subliniat că medicul vinovat nu era angajat al personalului lor și că au fost luate măsuri corespunzătoare ca răspuns la nefericitul incident. Kimberly Golden-Benner, purtătoarea de cuvânt a spitalului nu a oferit detalii suplimentare.

Dr. St. Julian este afiliat unui grup de asistență medicală denumit „Premier Women’s Obgyn”, care operează în mai multe locații și oferă o gamă largă de servicii, inclusiv de îngrijire obstetrică.

- Continuarea după publicitate -

Site-ul web al grupului îi confirmă acreditările ca medic obstetrician și ginecolog certificat de consiliu, cu un istoric de practică de 18 ani în zona Atlanta.

Rechizitoriul susține că, în timpul nașterii, bebelușul a întâmpinat complicații care au dus la blocarea sa. Se presupune că întârzierea medicului de a recurge la intervenția chirurgicală și eșecul său de a solicita prompt asistență au exacerbat situația.

Potrivit avocatului Roderick Edmond, care este și medic, doctorul St. Julian a folosit o forță excesivă asupra capului și gâtului bebelușului într-un efort disperat de a facilita nașterea.

Același rechizitoriu susține că aproape trei ore au trecut înainte ca medicul acuzat să recurgă, așa cum era recomandat, la o operație cezariană pentru mama de 20 de ani. Până în acel moment, monitorul fetal încetase să detecteze bătăile inimii.

De asemenea, se spune că tânărul cuplu a solicitat anterior o operație cezariană, procedură care ar fi putut salva viața bebelușului, dar pledoaria lor a fost respinsă.

- Continuarea după publicitate -

Tinerii Ross și Taylor Sr., în vârstă de 21 de ani, nu au vorbit la conferința de presă de miercuri. Avocații lor au acuzat, de asemenea, personalul spitalului că a încercat să acopere decapitarea nou-născutului.

Membrii ai personalului medical ar fi sugerat cuplului să nu facă o autopsie, recomandând ca acesta să fie incinerat, iar trupul neînsuflețit al micuțului să fie înfășat astfel încât capul să pară atașat de el.

Acuzația de malpraxis susține neglijență gravă, fraudă și provocarea intenționată de suferință emoțională. Se solicită despăgubiri punitive a căror valoare nu este cunoscută încă.

Sursă foto: Yahoo!News

- Continuarea după publicitate -