Un bărbat în vârstă de 35 de ani, rezident în comuna Șimian (județul Mehedinți), a petrecut ultimele 60 de ore pe vârful unui stâlp de electricitate, manifestându-și intenția de a se arunca în gol ca un gest de supărare după ce a fost părăsit de partenera sa de viață.

După cum relatează publicația Digi24, diverse echipe de intervenție au fost mobilizate pentru a-l convinge pe bărbat să renunțe la acest demers disperat.

- Continuarea după publicitate -

Aproximativ 60 de ore s-au scurs de joi, 17 august, ziua în care individul a escaladat stâlpul de electricitate și momentul coborârii sale în dimineața zilei de duminică, 20 august.

Inițial, un localnic a fost cel care a remarcat prezența bărbatului și a alertat autoritățile asupra situației delicate. Chiar și mama bărbatului a încercat să-l convingă să renunțe la această acțiune, dar fără succes.

Femeia a dezvăluit că fiul său a căzut într-o stare de depresie din cauza problemelor cu partenera sa de viață. Pe rând, diverse echipe de negociatori au fost prezente la fața locului pe parcursul întregii aventuri, încercând să-l convingă să coboare, potrivit publicației Gazeta de Sud.

- Continuarea după publicitate -

Acest incident nu reprezintă prima astfel de acțiune a bărbatului. În luna iunie, el a recurs la aceeași metodă de exprimare a frustrărilor sale, petrecând 22 de ore pe același stâlp până când autoritățile au reușit să-l determine să renunțe la acest gest.

Un angajat al distribuitorului de energie electrică în zona respectivă a decuplat de la tensiune firele acelui stâlp. Abia după 60 de ore acesta a fost convins să coboare.

Un purtător de cuvânt al ISU Mehedinți a declarat: „În această dimineață, cetățeanul urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din extravilanul localității Cerneț, a fost convins de salvatori să coboare. Apelul la 112 a fost făcut de un trecător, care a observat bărbatul, în seara de 17 august”.

„La locul evenimentului au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială cu modul de prim ajutor și o autospecială de intervenție la dezastre, dar și echipaje din cadrul IPJ și SAJ”.

Sursa foto: Gazeta de Sud

- Continuarea după publicitate -