Noi, românii, avem o vorbă din popor plină de înțelepciune care spune: „unde-s mulți puterea crește” și care poate exprima cel mai bine ceea ce s-a întâmplat luni, 17 iulie, în centrul orașului brazilian Rio de Janeiro.

După cum relatează publicația italiană TG la7, în urma unui accident rutier petrecut între un autobuz și un vehicul al Poliției Militare braziliene la o intersecție aglomerată, o autoizotermă s-a răsturnat peste un pieton care trecea pe acolo.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce nefericitul trecător era acoperit complet de caroseria posterioară a autoizotermei, populația din jurul acesteia și-a dat seama de necesitatea extragerii urgente a bărbatului de sub vehicul și a trecut imediat la acțiune.

Numaidecât, martorii accidentului au înconjurat autoizoterma și au reușit să o ridice suficient pentru ca alți trecători să intre sub vehicul și să scoată victima, înainte de a fi zdrobită de greutatea considerabilă a acestuia.

Ulterior, victima a fost instruită să nu se miște până la sosirea personalului medical, dar se poate observa în videoclip că avea câteva răni superficiale pe față și pe brațe și că își putea mișcă picioarele.

- Continuarea după publicitate -

Un act impresionant, o dovadă incontestabilă de spirit civic oferită de brazilieni care ne oferă speranța că omenia cetățenilor simpli a rămas intactă, în ciuda unei vieți cotidiene tot mai dificile.