După mai multe luni de investigații, polițiștii austrieci au reușit să aresteze recent o bandă de hoți de naționalitate română care activa în landul Tirol și momentan caută proprietarii de drept ai bijuteriilor găsite în posesia acestora.

După cum relatează publicația Merkur.de, grupul de făptași este suspectat că ar fi avut acces la imobile cu locuințe unde cerșeau bani sau ofereau diverse activități de lucru, pentru a fura apoi obiecte de valoare și bijuterii.

- Continuarea după publicitate -

Se presupune că furturile nu au avut loc doar în Tirol, ci foarte posibil pe întreg teritoriul federal austriac, precum și în landul german Bavaria.

Pe 23 iunie, trei suspecți au fost arestați de către ofițerii de poliție tirolezi în momentul intrării prin efracție locuințe din clădiri rezidențiale, care nu aveau accesul restricționat, din localitățile Tulfes și Gnadenwald.

Suspecții, doi bărbați de 30 și 39 de ani și o femeie de 27 de ani, au fugit într-o mașină, dar au fost urmăriți de poliție și în cele din urmă arestați la o benzinărie din Buch, în Tirol.

- Continuarea după publicitate -

În timpul arestării au fost confiscate obiecte de valoare și bijuterii care nu puteau fi atribuite suspecților. Totuși, poliția nu a reușit să stabilească căror locații ale infracțiunilor aparțin aceste bijuterii sau cui aparțin de drept. Se presupune că faptele au fost comise între jumătatea lunii iunie și ziua arestării.

Bijuteriile confiscate sunt diverse inele (inclusiv verighete), lănțișoare și cercei. În unele cazuri, gravuri specifice sau individuale sunt, de asemenea, atașate pieselor de bijuterie.

De exemplu, pe interiorul unei verighete de aur se află gravura „Tanja 30.9.2000”. Pe un lănțic din aur cu un înger păzitor este atașată gravura „Roland 8.4.72”. Alte bijuterii nu au gravuri.

Poliția din Graz a publicat fotografii cu bijuteriile și solicită acum ajutor publicului în găsirea proprietarilor. Anchetatorii sunt convinși că trebuie să mai existe și alte victime ale bandei de hoți, cărora le-au fost furate bijuterii.

Aceștia îi îndeamnă pe toți cei cărora le-au dispărut bijuteriile să se prezinte la secția penală a Comandamentului de Poliție al orașului Graz pentru identificarea și recuperarea obiectelor furate.

- Continuarea după publicitate -

Arestarea bandei de hoți din România marchează o realizare majoră pentru autoritățile austriece și servește drept avertisment pentru potențialii hoți și tâlhari.

Cei afectați sunt rugați să se prezinte la Departamentul de Investigații Criminale al Comandamentului Poliției orașului Graz sau să apeleze telefonic numărul: 059133/65-3333.

Polițiștii speră că identificarea bijuteriilor furate va ajuta la obținerea mai multor informații despre autorii jafurilor și activitățile lor infracționale.

Sursă foto: Merkur.de

- Continuarea după publicitate -