Un român în vârstă de 53 de ani este acuzat că și-a violat fosta iubită, de aceeași naționalitate, pe 29 august 2021, după ce a invitat-o să servească prânzul împreună, cu ocazia aniversării zilei de naștere a femeii.

După cum relatează publicația Tuscia Web, evenimentele au avut loc în localitatea italiană Vetralla din provincia Viterbo (regiunea Lazio).

- Continuarea după publicitate -

Conform rechizitoriului, inculpatul ar fi comis violul din cauza geloziei. Posesor al unui loc de muncă stabil, ca muncitor, el avusese cu victima o relaţie care se încheiase cu câţiva ani înainte de reîntălnire.

În urmă cu doi ani, la sfârșitul lunii august, se pare că femeia a venit special să-l viziteze pe inculpat din regiunea Umbria, unde lucra ca badantă și unde ar fi început o viață nouă cu alt partener.

Potrivit procurorului, elementul cheie în proces l-a constituit o pereche de chiloți roz, pe care acuzatul i-ar fi smuls victimei și care au fost găsiți de polițiști la gunoi în timpul percheziției domiciliului acestuia, unde s-a produs presupusa faptă.

- Continuarea după publicitate -

Acuzatul a susținut mereu că violul a fost, de fapt, o relație sexuală consensuală. Starea de sănătate a victimei la sosirea carabinierilor l-a contrazis însă.

Predată de carabinieri lucrătorilor sanitari din localitatea Belcolle (Lazio), femeia a fost considerată vindecată abia după zece zile.

Pe baza mărturiei părții vătămate, dată în instanță în primăvara anului 2022 la cererea apărării inculpatului, reiese că ambii consumaseră în acea zi o cantitate semnificativă de alcool.

După ce au luat prânzul împreună la domiciliul inculpatului, între ei a izbucnit o ceartă din cauza geloziei, care a dus la emiterea unei interdicții de apropiere a bărbatului la mai puțin de 300 de metri de femeie, precum și la procesul pentru agresiune sexuală.

Victima ar fi fost violată în timpul apogeului discuției conflictuale, din cauza geloziei inculpatului față de noul ei iubit. De asemenea, i-ar fi distrus femeii două dintre telefoanele sale mobile și i-ar fi sustras 10 euro din geantă.

- Continuarea după publicitate -

Mai mult, i-ar fi rupt și câteva bijuterii pe care inculpatul le-ar fi dăruit victimei în timpul relației lor de doi ani, acestea fiind găsite deteriorate în timpul percheziției efectuate de polițiști la fața locului.

Ulterior, femeia s-a constituit ca parte civilă în procesul început recent, beneficiind de asistența juridică a unui avocat din Spoleto (provincia Perugia).

Completul de judecată a decis programarea ședinței următoare pentru luna ianuarie 2024, în vederea audierii ultimului martor citat de avocații apărării, Paolo Delle Monache și Simona Mancini.

În consecință, cu excepția unor împrejurări neprevăzute, procesul va continua la începutul anului viitor în fața judecătorilor instanței Tribunalului Viterbo, unde inculpatul va trebui să răspundă acuzației de viol.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Pexels, Tuscia Web