Zborul 334 al companiei Alaska Airlines, care miercuri, 5 iulie, transporta pasageri între orașele americane Atlanta (Georgia) și Seattle (Washington), a cunoscut o schimbare bruscă a cursului în urma unui incident alarmant produs de unul dintre pasagerii săi.

După cum relatează New York Post, Brandon L. Scott, un american în vârstă de 38 de ani care călătorea ca pasager la clasa întâi, s-a implicat într-un episod periculos care s-a desfășurat în timpul zborului.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit unei plângeri federale, Scott a înmânat discret un bilețel unui însoțitor de bord, în care a făcut o amenințare înfricoșătoare de a elimina toți cei 117 pasageri de la bord cu ajutorul unei bombe, motivând că a fost vizat de membrii unui cartel la sosirea sa în Seattle.

Scris în grabă pe spatele unei chitanțe, bilețelul a scos la iveală mesajul tulburător: „Există o bombă în acest avion. Aceasta nu este o glumă. Câteva kilograme de explozibili sunt în bagajul meu de mână”.

„Am la mine un detonator. Gestionați această chestiune cu atenție și exact cum vă spun eu, altfel voi detona explozibilul și voi ucide pe toți cei de la bord”, a amenințat Scott.

- Continuarea după publicitate -

După ce a băut două shot-uri de vodcă în timpul zborului, el a considerat că nu are nimic de pierdut și a cerut o diversiune de la destinația programată la Seattle.

Apoi și-a dus mai departe amenințarea, accentuând consecințele îngrozitoare ale aterizării zborului la Seattle: „Deviați și consecințele vor fi mortale pentru noi toți. Nu mai am nimic de pierdut.”

„Dacă acest avion aterizează la Seattle, voi ucide pe toți cei de la bord. Schimbați destinația și mă voi abține de la detonarea bombei. Repet, dacă văd că aterizăm în Seattle, voi ucide fiecare suflet din acest avion”.

Deși și-a exprimat intenția de a se preda pașnic la sosire, el a insistat că mass-media nu ar trebui contactată decât după un timp considerabil după predarea sa.

El a implorat echipajul de zbor să inventeze o defecțiune a echipamentului sau să folosească orice mijloace necesare pentru a redirecționa avionul, subliniind că nerespectarea dorinței sale ar duce la pierderea de vieți omenești la bord.

- Continuarea după publicitate -

În consecință, zborul 334 a fost redirecționat către Aeroportul Internațional Spokane din Washington, situat la aproximativ 443 kilometri distanță de Seattle. Avionul a aterizat în siguranță cu puțin înainte de ora 17:30, unde oamenii legii l-a reținut prompt pe Scott.

În discuțiile ulterioare cu autoritățile, acesta a recunoscut că informațiile din biletul său au fost false și a confirmat absența oricăror explozibili reali.

Motivul său de bază pentru amenințarea falsă a fost să-i asigure arestarea, în ideea că membrii cartelului de la Sinaloa îl așteptau la Seattle, cu intenția de a-l supune torturii.

Bărbatul a dezvăluit în continuare că a avut în vedere metode alternative pentru a devia zborul, inclusiv atacarea unui însoțitor de bord sau încercarea de a deschide ușa cabinei în timpul zborului, pentru a evita aterizarea în Seattle.

În mod special, plângerea sa a dezvăluit condamnările anterioare ale lui Scott pentru răpire și jaf, ceea ce a adăugat o dimensiune misterioasă istoriei sale tulburi.

- Continuarea după publicitate -

În timpul anchetei, care a urmat după deturnare, Aeroportul Internațional Spokane și-a suspendat temporar operațiunile. În cele din urmă, examinarea a concluzionat că nu erau prezente materiale explozive pe aeronavă.

Pasagerii zborului 334 au fost informați cu privire la o „problemă mecanică” ca motivul devierii, așa cum a povestit unul dintre ei postului TV american King 5.