Un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit sâmbătă, 5 august, la punctul de trecere a frontierei (PTF) din localitatea Sculeni (județul Iași).

Potrivit publicației Știrile PRO-TV, acesta a încercat să iasă din țară cu un autoturism căutat de autoritățile din Italia, în valoare de 18.000 de euro.

- Continuarea după publicitate -
Sursă foto: Știrile PRO-TV

Luni, 7 august, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a precizat într-un comunicat de presă:

„În data de 05 august a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism marca Peugeot, an de fabricatie 2017, înmatriculat în Italia”.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia”.

- Continuarea după publicitate -
Sursă foto: Știrile PRO-TV

În prezent, poliţiştii de frontieră de la ITPF Iași efectuează investigații asupra bărbatului cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire de bunuri bun furate.

Autoturismul Peugeot, în valoare de aproximativ 89.000 de lei, a fost confiscat până la finalizarea cercetărilor.