Polițiștii orașului austriac Altlengbach din districtul Sankt Pölten (Austria Inferioară) au rămas uimiți când au observat că unui autocar românesc, oprit la un control de rutină pe autostrada A1, în apropierea localității Kirchstetten, îi lipsea o anvelopă.

Autocarul care se îndrepta spre România. FOTO: LPD NÖLVA

După cum relatează publicația NÖN, anvelopa a fost scoasă datorită deteriorării rulmentului de la roată. Şoferul autocarului, un român de 64 de ani, a continuat însă drumul spre România fără o anvelopă.

- Continuarea după publicitate -

În timpul verificărilor de trafic pe A1 din municipiul Kirchstetten, agenții poliției de autostradă Altlengbach au descoperit cu stupoare că un autocar nu avea o anvelopă pe partea stângă. S-a dovedit că autocarul, cu zece pasageri, venea din Germania și se îndrepta către România.

„Din cauza avariei rulmentului roții, se crede că anvelopa a fost scoasă pentru a putea continua călătoria către România fără reparații imediate”, au spus polițiștii. Șoferul autocarului ar fi atașat o chingă de ancorare de cadru, pentru a stabiliza osia.

Șoferului i-a fost reținut permisul de conducere și autocarului plăcuțele de înmatriculare. „Este interzisă continuarea conducerii vehiculului până la restabilirea stării legale”, a informat Direcția Poliției de Stat din Austria Inferioară în declarația sa. Deopotrivă, au fost informați atât șoferul autobuzului, cât și proprietarul vehiculului.

- Continuarea după publicitate -