Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 25 se află în spital, după ce un autocar care transporta invitații de la o nuntă s-a răsturnat duminică seară în regiunea viticolă Hunter Valley, un loc popular pentru turiștii de vin din Australia.

Potrivit BBC, pasagerii se întorceau în cursul serii de duminică, 11 iunie 2023, de la o nuntă ce avusese loc la o cramă din regiunea viticolă, când autocarul s-a răsturnat.

- Continuarea după publicitate -

Poliția a declarat că șoferul de 58 de ani al autocarului a fost pus sub acuzare, însă nu au dezvăluit încă ce acuzații i se aduc. Cauza accidentului rămâne neclară până la această oră.

Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: BBC.

Comisarul de poliție Karen Webb a declarat că locul accidentului este „încă o scenă activă a crimei”.

„Avem ofițeri de la criminalistică care procesează scena crimei, avem ofițeri de la unitatea de investigare a accidentelor, avem ofițeri de salvare (la fața locului – n.r.)”, a adăugat ea.

- Continuarea după publicitate -

Din raportul poliției reiese că accidentul a avut loc în jurul orei 23:30 de ieri, ora locală, când era ceață densă în zonă.

Autocarul s-a răsturnat în timp ce făcea un viraj într-o intersecție, la ieșirea de pe o autostradă. Autoritățile spun că vehiculul a fost între timp redresat.

Comisarul-adjunct al poliției din NSW, Tracy Chapman, a declarat că invitații se îndreptau către Singleton, „se presupune că la locul cazare”.

Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: BBC.

Doi dintre supraviețuitori  au fost transportați cu elicopterul de la locul accidentului, a mai spus ea. Presa locală raportează că cel puțin unul dintre ei se află încă în stare critică.

Un invitat la nuntă a povestit că ziua a fost un „basm” până când a aflat de accident. „Am început cu toții să ne panicăm”, a declarat el pentru 7 News.

- Continuarea după publicitate -

Poliția a precizat că încă lucrează pentru a identifica victimele accidentului și pentru a lua legătura cu rudele acestora.

„Familia și prietenii unei persoane care ar fi putut fi în autocar sunt rugați să contacteze stația de poliție Cessnock”, au transmis polițiștii australieni.