Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche din județul Constanța au descoperit într-un autocar care venea din Turcia numeroase articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care aveau inscripționate numele unor firme celebre.

La data de 6 iunie 2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, polițiștii de frontieră au efectuat un control obișnuit asupra pasagerilor unui autocar care călătorea pe ruta Turcia – România și care era pregătit să intre pe teritoriul țării noastre.

- Continuarea după publicitate -

În timpul controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a doi cetățeni români nu mai puțin de 128 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci celebre, ceea ce a ridicat suspiciuni că acestea ar fi contrafăcute.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziționat aceste articole în Turcia, însă nu au putut prezenta documente care să ateste proveniența licită a bunurilor aflate în posesia lor.

Evaluate la aproximativ 43.000 de lei în cazul în care ar fi fost revândute ca produse autentice de firmă, articolele au fost confiscate pentru a fi folosite în continuarea anchetei.

- Continuarea după publicitate -

În prezent, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de comercializare a unor articole care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.