Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat în seara zilei de duminică, 19 noiembrie, în Belfast (capitala Irlandei de Nord), potrivit publicației locale Belfast Telegraph.

Bărbatul arestat urmează să fie judecat în România pentru infracțiunea de omor calificat. Poliția nord-irlandeză (PSNI) a declarat că bărbatul a fost reținut în virtutea unui mandat de extrădare din partea ofițerilor PSNI. El a fost adus luni, 20 noiembrie, în fața unei instanțe de extrădare din Belfast.

- Continuarea după publicitate -

Sergentul Davey, de la Unitatea Internațională a PSNI a declarat: „Această arestare este un bun exemplu al colaborării noastre strânse cu autoritățile din România, Agenția Națională pentru Crimă, Agenția de Frontieră din Marea Britanie și An Garda Siochana”.

„Acesta a fost un caz în mișcare rapidă care a dus la o arestare cu succes la Belfast pentru infracțiuni foarte grave comise în România cu doar două săptămâni în urmă”.

„Serviciul de poliție va continua să lucreze cu toți partenerii internaționali și să ne joace rolul în aducerea fugarilor în fața instanțelor. Mesajul nostru este clar că nu există unde să ne ascundem în Irlanda de Nord și că vom urmări în mod activ toate persoanele căutate despre care se crede că se află în această jurisdicție.”

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Belfast Telegraph