Surpriză la controlul efectuat de polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, asupra bagajelor de cală a două femei de naționalitate română care veneau în România din Turcia prin Punctul Poliției de Frontieră Aeroport Henri Coandă.

După cum relatează Poliția de Frontieră Română, au fost descoperite aproximativ patru kilograme de bijuterii din metal de culoare galbenă și argintie, presupuse a fi din aur, respectiv argint. Acestea erau ascunse printre fulgii și biluțele din câteva pungi cu cereale.

- Continuarea după publicitate -
Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Poliția de Frontieră Română a informat pe propriul site:

„În data de 07.08.2023, în jurul orei 00:30, la PPF Aeroport Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Istanbul, două femei cu cetăţenie română”.

„După ce au intrat în posesia bagajelor, acestea au rupt etichetele aplicate pe mânerul bagajelor și au încercat să iasă din aeroport prin zona alocată culoarului verde (nimic de declarat)”.

- Continuarea după publicitate -

„Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor de cală ale celor două persoane.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

„Astfel, au descoperit disimulate în pungi cu cereale, o cantitate mare de bijuterii din metal alb şi galben (brățări, inele, medalioane etc.), presupus a fi aur şi argint”.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Cu o greutate totală de 3,783 kg, bijuteriile au fost confiscate de către autorităţile vamale și vor fi trimise pentru expertizare. În funcție de rezultatul expertizei, asupra celor două femei vor fi luate măsurile legale care se impun.