Cei doi suspecți de crimă în cazul Alexandrei R., o româncă de 39 de ani, rezidentă în orașul german Nürnberg (landul Bavaria), însărcinată în opt luni la acea vreme și dată dispărută din decembrie 2022, rămân în arest în urma deciziei judecătorului de instrucție de la Tribunalul Nürnberg.

După cum relatează publicația inFranken.de, miercuri, 6 septembrie, fostul partener al Alexandrei R., Dejan B., în vârstă de 50 de ani, și partenerul său de afaceri, Ugur T., în vârstă de 48 de ani, au fost arestați pe baza unui mandat de arestare al tribunalului menționat anterior.

- Continuarea după publicitate -

„Ambii au fost prezentați judecătorului de instrucție. Amândoi rămân deocamdată în arest”, a declarat pentru inFranken.de procurorul șef Heike Klotzbücher în dimineața zilei de joi, 7 septembrie. Cei doi suspecți nu au dorit să ofere nicio informație cu privire la acuzațiile aduse la adresa lor.

Deși trupul conaționalei noastre nu a fost găsit până în prezent (la fel ca în celebrul caz al Elodiei Ghinescu din România), anchetatorii sunt convinși, pe baza unor probe convingătoare, că tânăra însărcinată a fost victima unei crime.

Alexandra R. și-a lăsat copilul la grădiniță pe 9 decembrie 2022 și apoi a dispărut fără urmă, deși era însărcinată. Partenerul ei a denunțat ulterior dispariția soției sale.

- Continuarea după publicitate -

Ceea ce a fost deosebit de îngrijorător pentru anchetatori a fost că ea lăsase acasă numerar, cartea de identitate și dosarul  de maternitate. Polițiștii au percheziționat locurile în care a fost văzută ultima dată cu câini de urmă și chiar au folosit scafandri în Canalul Main-Dunăre din apropiere, dar fără rezultate.

Procurorul șef a explicat că nu a existat un singur indiciu decisiv care să fi condus la soluționarea cazului. Totuși, suspiciunea față de cei doi suspecți a crescut datorită unei analize cuprinzătoare a dovezilor.

După despărțirea din primăvara anului 2022, se spune că fostul soț ar fi amenințat-o să-i dea bani. Împreună cu partenerul său de afaceri (celălalt suspect), se pare că ar fi obținut în mod fraudulos un titlu executoriu pentru o sumă de bani formată din șase cifre împotriva fostei soții.

Însă aceasta s-a apărat în condițiile legii civile germane. În plus, ea a depus mai multe acuzații penale împotriva fostului soț. În consecință, anchetatorii presupun că suspectul ar fi răpit-o, ar fi ucis-o și ar fi dus cadavrul într-un loc necunoscut.

- Continuarea după publicitate -

La cererea Parchetului din Nürnberg, Tribunalul districtual din Nürnberg a emis marți, 5 septembrie, mandate de arestare împotriva celor doi suspecți pentru infracțiunile de luare de ostatici și omor. Arestați chiar a doua zi, aceștia vor sta după gratii cel puțin până la pronunțarea sentinței.

Sursa foto: inFranken.de