Un avion care transporta turiști britanici în insula spaniolă Lanzarote (Insulele Canare) a suferit o întârziere din cauza unui câine aflat pe pista de aterizare, potrivit publicației britanice Mirror.

- Continuarea după publicitate -

Avionul Boeing 757 aparținând companiei aeriene Jet2, cu 300 de pasageri la bord, decolase la data de 27 august de pe aeroportul din Manchester și se apropia de destinație când pilotul a trebuit să amâne aterizarea în ultimul moment.

Pasagerii au rămas nedumeriți și panicați în timp ce avionul s-a ridicat din nou. Un anunț al pilotului a explicat că un câine se afla pe pistă, iar echipajele de la sol încercau să-l localizeze.

Avionul a survolat Lanzarote timp de 40 de minute, provocând îngrijorări cu privire la scăderea nivelului de combustibil.

- Continuarea după publicitate -

Chiar atunci când era pe punctul de a fi deviat către un alt aeroport din Gran Canaria, pilotul a primit permisiunea de a ateriza de la controlul traficului aerian din Lanzarote. Toată lumea aflată la bord a respirat ușurată și a ovaționat în timp ce avionul a aterizat în siguranță.

Pasageri fericiți după aterizarea pe aeroportul din Lanzarote

În timpul neplăcutului incident, pasagerii au experimentat anxietate, inclusiv bebeluși plângând din cauza schimbărilor presiunii aerului. Unii pasageri au lăudat pilotul pentru gândirea sa rapidă, recunoscând gravitatea potențială a situației.

În ciuda momentelor tensionate, pasagerii au aterizat în cele din urmă în siguranță și au presupus că ceva perturbator, posibil legat de controlul traficului aerian, a cauzat succesiunea evenimentelor.

Soarta patrupedului care a provocat neintenționat întârzierea aterizării Boeing-ului 757 a rămas necunoscută.

- Continuarea după publicitate -