Un purtător de cuvânt al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că circulația a fost blocată pe DN 69, între localitățile Vinga și Șagu (județul Arad), din cauza a două accidente rutiere distincte petrecute la scurt timp unul după celălalt, potrivit publicației Glasul Aradului.

Primul accident rutier a avut loc în dimineața zilei de vineri, 16 iunie, în apropierea localității Vinga. Un camion condus de un bărbat de 64 de ani din Vinga care mergea de la Arad la Timișoara a intrat pe contrasens, din motive care sunt în curs de cercetare.

- Continuarea după publicitate -

Vehiculul intrat pe contrasens s-a ciocnit cu alt camion, condus de un timișorean de 60 de ani care circula regulamentar pe sensul invers, respectiv de la Timișoara la Arad.

Un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, care circula în spatele camionului intrat pe contrasens, s-a ciocnit de semiremorca acestuia, imediat după coliziunea dintre cele două camioane.

- Continuarea după publicitate -

În urma accidentului, conducătorul primului camion a suferit răni grave, iar șoferul celui de-al doilea camion a fost rănit ușor.

Celor doi li s-au recoltat probe biologice pentru a se determina nivelul alcoolemiei, deoarece nu au putut fi testați cu aparatul alcooltest. Etilotestul efectuat asupra șoferului autoturismului a avut rezultat negativ.

Trei persoane au primit îngrijiri medicale în urma primului accident.

Doi dintre șoferii implicați în accident (șoferii camioanelor) au fost transportați la spital pentru îngrijiri și investigații medicale: unul cu un echipaj SMURD TIM și celălalt cu elicopterul SMURD Arad.

- Continuarea după publicitate -

Echipele de pompieri militari ai detașamentului din Arad au intervenit la fața locului cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă pentru prevenirea și stingerea incendiilor, precum și cu o autospecială de descarcerare.

În urma accidentului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și circumstanțelor producerii acestui eveniment rutier.

Al doilea accident a avut loc puțin timp mai târziu și a implicat un camion și un autoturism, după care traficul a fost blocat pe DN 69 până aproape de ora 15:00, fiind redirecționat pe autostrada A1.

- Continuarea după publicitate -