Un accident rutier mai puțin obișnuit s-a petrecut sâmbătă, 30 septembrie, pe drumul de stat B179, în landul austriac Tirol, între un autoturism condus de un român de 31 de ani și un ansamblu rutier, mașină plus rulotă, condus de un german de 53 de ani.

După cum relatează publicația germană Allgäuer Zeitung, șoferul german își conducea ansamblul rutier spre pasul montan Fernpass (situat la 1210 metri altitudine). Alături de el se aflau doi conaționali, de 18 și respectiv 22 de ani. Șoferul român conducea în aceeași direcție, însoțit de soția sa de 31 de ani și de fiul lor în vârstă de numai un an.

- Continuarea după publicitate -

Era în jurul orei 11:30 când șoferul român a încercat să depășească ansamblul rutier condus de german, după ce tocmai depășise o dubă. Însă urma o curbă cu vizibilitate redusă, astfel încât a fost nevoit să se retragă pe banda sa de mers, din cauza traficului care venea din sens opus.

În acel moment, mașina lui a intrat în coliziune cu cea a germanului acroșându-i laterala stângă. În urma impactului, ambele vehicule au părăsit carosabilul și au alunecat pe terasamentul de cale ferată din apropierea drumului.

Mașina șoferului român s-a oprit în zona șinelor de tren, în timp ce mașina germanului s-a oprit lângă acestea. Rulota s-a răsturnat cu roțile în sus și a aterizat chiar pe calea ferată.

- Continuarea după publicitate -

Din fericire, nu exista circulație feroviară în momentul accidentului din cauza unor lucrări de întreținere. Sosite imediat la locul accidentului, serviciile de urgență au acordat primul ajutor răniților.

Ulterior, soția și copilul șoferului român împreună cu ocupanții germani ai ansamblului rutier au fost transportați la Spitalul din Reutte. Românii au scăpat cu leziuni ușoare, în timp ce germanii au suferit răni de grad încă neprecizat.

Drumul B179 a fost complet închis în apropierea locului accidentului timp de aproximativ o oră și jumătate.