Poliţia din Galaţi a fost sesizată vineri, 14 iulie, la ora 05:30, prin intermediul numărului unic 112, cu privire la un accident rutier între două TIR-uri care circulau pe DN 25, în interiorul localităţii Independenţa (judeţul Galaţi), soldat cu rănirea unei persoane, potrivit publicației locale Monitorul de Galați.

După verificările preliminare efectuate la locul accidentului, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au constatat că un bărbat cu vârsta de 50 de ani, din municipiul Huşi (judeţul Vaslui), în timp ce conducea un TIR cu semiremorcă pe DN 25, cu direcţia de deplasare spre orașul Tecuci, la kilometrul 51 + 280 de metri, a pierdut controlul direcției într-o curbă ușoară la dreapta și pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la carosabilul umed.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Monitorul de Galați

TIR-ul ar fi derapat astfel încât semiremorca s-a desprins, a derapat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt vehicul de mare tonaj prevăzut cu semiremorcă și care era condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Căiuţi (judeţul Bacău).

Sursa foto: Monitorul de Galați

În urma coliziunii, bărbatul care circula regulamentar a rămas încarcerat și a suferit răni multiple. După intervenţia echipajelor de la I.S.U. Galaţi, a fost descarcerat şi apoi transportat de urgență la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale şi investigaţii medicale detaliate.

Sursa foto: Monitorul de Galați

Cei doi șoferi deţineau permise de conducere valabile, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative la amândoi. Un dosar penal va fi întocmit în acest caz pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

- Continuarea după publicitate -

Traficul rutier a fost blocat până la ora 08:50 pe ambele sensuri, potrivit informațiilor transmise ulterior de IPJ Galați.