În cursul nopții dintre luni și marți, 27 iunie, un cetățean român în vârstă de 25 de ani a sosit la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea pentru a părăsi România. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat o carte de identitate care aparținea unui alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, din județul Cluj.

După cum relatează presasm.ro, polițiștii care au verificat documentele au observat diferențe evidente între persoana prezentă la controlul de frontieră și fotografia de pe cartea de identitate pe care aceasta o prezentase.

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, în timpul investigațiilor, polițiștii de frontieră au descoperit că tânărul care intenționa să părăsească țara era dat în urmărire.

Pe numele său, Judecătoria din localitatea Gherla (jud. Cluj) emisese pe 8 iunie un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea pe o perioadă de 25 de luni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

După pronunțarea sentinței, tânărul dat în urmărire a încercat să scape de executarea pedepsei și a hotărât să fugă în Polonia. Deoarece știa că nu poate călători cu propriile sale documente, a decis să folosească cartea de identitate a fratelui său și a prezentat-o la controlul de la PTF Petea, potrivit politiadefrontiera.ro.

- Continuarea după publicitate -

Acum, tânărul clujean este cercetat în plus pentru alte două infracțiuni: falsificarea identității și tentativa de a ieși ilegal din țară. El a fost reținut de către un echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare, pentru efectuarea procedurilor legale necesare în acest caz.